Speech Chapter 13 The condition of an invitational speech that requires the speaker to see audience members as holding equally 

Document Type
Test Prep
Book Title
Invitation to Public Speaking - National Geographic Edition 6th Edition
Authors
Cindy L. Griffin
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 1
1. Which of the following is NOT a goal of invitational speaking?
a.
achieving audience consensus
b.
clarify positions
c.
explore issues
d.
articulate beliefs
ANSWER:
a
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Easy
REFERENCES:
pg. 248
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Inviting public deliberation
2. The condition of an invitational speech that requires the speaker to see audience members as holding equally valid
perspectives and positions that are worthy of exploration is:
a.
equality
b.
value
c.
self-determination
d.
expertise
ANSWER:
a
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 250
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
The invitational speaking environment
3. The condition of invitational speaking that recognizes members of the audience as experts in their own lives is
a.
equality
b.
value
c.
self-determination
d.
expertise
ANSWER:
c
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 250
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
The invitational speaking environment
4. William wants to give an invitational speech where he considers various approaches to dealing with the issue of public
transportation in his community. While doing his research, he has determined that there are at least four sides to the issue
he wants to present. What type of invitational speech would best suit his topic?
a.
speech about a concept
b.
supporting a position
c.
invitation to explore an issue
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 2
d.
articulating a position
ANSWER:
c
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 251
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
The invitational speech
5. Which of the following phrases would be most appropriate in an invitational speech?
a.
"you and I both know"
b.
"as anyone can see"
c.
"I came to this view because"
d.
"if you care about this issue, you should"
ANSWER:
c
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 259
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Tips for giving effective invitational speeches
6. Which of the following is NOT a goal of ethical invitational speaking?
a.
Stay true to your purpose.
b.
Listen fully to the perspectives of others.
c.
Convince the audience of your correctness.
d.
Share your perspective.
ANSWER:
c
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 260
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Ethical invitational speaking
7. An invitational speech is characterized by articulating a position to get the audience to change their perspectives on
certain issues.
a.
True
b.
False
ANSWER:
False
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 251
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
The invitational speech
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 3
8. Public deliberation combines "an egalitarian process" with enough time to speak and listen to others.
a.
True
b.
False
ANSWER:
True
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 248
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Inviting public deliberation
9. The condition of self-determination is characterized by telling the audience know what is best for them.
a.
True
b.
False
ANSWER:
False
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 250
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
The invitational speaking environment
10. In an invitational speech to explore an issue, the speaker attempts to engage an audience in a discussion about an idea,
concern, topic, or plan of action.
a.
True
b.
False
ANSWER:
True
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 251
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
The invitational speech
11. In an invitational speaking environment, it is ethical to allow only people with similar positions to yours to speak.
a.
True
b.
False
ANSWER:
True
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Easy
REFERENCES:
pg. 260
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Ethical invitational speaking
12. You may want to use a(n) ____________________ pattern if you are tracing a sequence of events or ideas.
ANSWER:
chronological
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:
ANSWER:
multiple perspectives
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 253
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Organizational patterns for invitational speeches
18. List and define the three conditions contributing to an invitational speaking environment.
ANSWER:
Condition of equality. Condition of an invitational environment that requires the speaker to
acknowledge that all audience members hold equally valid perspectives worthy of
exploration.
Condition of value. Condition of an invitational environment that requires the speaker to
recognize the inherent value of the audience’s views, although those views may differ from
the speaker’s views.
Condition of self-determination Condition of an invitational environment that requires the
speaker to recognize that people know what is best for them and have the right to make
choices about their lives based on this knowledge.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 250
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Inviting public deliberation
19. What is meant by “staying true to your purpose?”
ANSWER:
It is tempting to try and give an invitational speech while at the same time having an
underlying goal of persuading them that your view is really the best. To speak ethically, you
truly must have invitation as your goal.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 260
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Ethical invitational speaking
20. List and define the different patterns of organization you can use in invitational speaking
ANSWER:
Chronological pattern. Allows you to trace a sequence of events or ideas.
Spatial pattern. Helps you organize your ideas according to location or geography.
Topical pattern. Allows you to discuss the aspects of your topic point by point.
Multiple perspectives pattern. Allows you to systematically address the many sides and
positions of an issue before opening up the speech for dialogue, exploration, and deliberation
with the audience.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 6
21. List the three tips for effective invitational speaking.
ANSWER:
Use invitational language, allow time for discussion, and respect diverse positions.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 259-260
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Tips for giving effective invitational speeches
22. List and discuss the two components of ethical invitational speaking.
ANSWER:
Stay true to your purpose, your goal should be to invite and engage, not to persuade.
Share your perspectives fully. If you’re not able to listen to perspectives that are incompatible
with your own or to grant them value, then it would be unethical for you to give an
invitational speech.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 260
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Ethical invitational speaking
23. Imagine a topic about which you might choose to make an invitational speech. How would you frame that topic so that
you establish an invitational speaking environment during your invitational speech?
ANSWER:
Students should make the foundation of their answer the three conditions for creating an
invitational environment. In addition, they may also incorporate the priorities for an
invitational environment, tips for invitational speaking, and ethical invitational speaking.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 250-260
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Various
24. Can you identify a situation in which you might have preferred giving an invitational speech but gave another type
instead? What might have been different if you had given an invitational speech rather than the type of speech you did?
ANSWER:
This is the first review question at the end of the chapter. Students should have a general
understanding of what sets invitational speaking apart from informative speaking and
persuasive speaking.
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 259
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Tips for giving effective invitational speeches
25. Identify a person or a group with whom you strongly disagree. Now imagine you have been invited to speak
invitationally on a panel where they will also speak. What tips would you follow to make that interaction successful?
ANSWER:
This question is adapted from the review questions at the end of the chapter. Students should
be able to articulate how certain tips outlined in the textbook will assist them in the
Name:
Class:
Date:

Trusted by Thousands of
Students

Here are what students say about us.

Copyright ©2022 All rights reserved. | CoursePaper is not sponsored or endorsed by any college or university.