Speech Chapter 12 Organizational Patterns For Informative Speeches Spatial Pattern

Document Type
Test Prep
Book Title
Invitation to Public Speaking - National Geographic Edition 6th Edition
Authors
Cindy L. Griffin
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 1
1. The goal of this type of speech communicates knowledge and understanding about a topic.
a.
persuasive
b.
special occasion
c.
informative
d.
invitational
ANSWER:
c
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Easy
REFERENCES:
pg. 230
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
2. The following specific purpose statement illustrates which type of informative speech: "To inform my audience about
last week's athletic trade show."
a.
an informative speech about a process
b.
an informative speech about an event
c.
an informative speech about a place or person
d.
an informative speech about a concept
ANSWER:
b
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 232
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
3. An informative speech about Barbara Jordan would be which type of informative speech?
a.
an informative speech about a process
b.
an informative speech about an event
c.
an informative speech about a place and people
d.
an informative speech about a concept
ANSWER:
c
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 233
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
4. Conchita is giving her speech about theories of autism spectrum of disorders. What type of informative speech is she
delivering?
a.
an informative speech about an object
b.
an informative speech about an event
c.
an informative speech about a place or person
d.
an informative speech about a concept
ANSWER:
d
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 4
12. The goal of a process speech is to either show your audience how to perform a process or how to understand a process.
a.
True
b.
False
ANSWER:
True
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 230
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
13. A(n) ____________________ is a speech that communicates knowledge and understanding about a process, an event,
a person or place, an object, or a concept.
ANSWER:
informative speech
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 230
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
14. A(n) ____________________ environment is created by a speaker who has expertise or knowledge that an audience
needs but does not already have.
ANSWER:
informative speaking
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 230
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
15. Speeches about ____________________ describe or explain significant, interesting, or unusual occurrences.
ANSWER:
events
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Easy
REFERENCES:
pg. 232
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
16. The goal of a speech about a person or a place is to capture the ____________________ of that person or place.
ANSWER:
spirit
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 233
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
Name:
Class:
Date:
17. The ____________________ organizational pattern allows you to organize topics logically in terms of location or
direction.
ANSWER:
spatial
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 237
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Organizational patterns for informative speeches
18. The causal organizational pattern highlights ____________________ and ____________________ relationships.
ANSWER:
cause, effect
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 238
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Organizational patterns for informative speeches
19. A guideline for capturing your audience's attention is to bring your topic to ____________________
ANSWER:
life
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 239
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Tips for giving effective infromative speeches
20. List and define the different types of informative speeches.
ANSWER:
Speeches about processes. Describes how something is done, works, or how it comes to be
what it is.
Speeches about events. Describes or explains a significant, interesting, or unusual occurrence.
Speeches about a place or a person. Describes a significant, interesting, or unusual place or
person.
Speeches about objects. Speech about anything that is tangible, that can be perceived by the
senses.
Speeches about concepts. Speech about an abstraction, an idea, a theory, a principle a
worldview, or a belief
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 230-234
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Communication - AACSB: Technology
TOPICS:
Types of informative speeches
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:

Trusted by Thousands of
Students

Here are what students say about us.

Copyright ©2022 All rights reserved. | CoursePaper is not sponsored or endorsed by any college or university.