Speech Chapter 9 The term given to a word or phrase spoken by a speaker is

Document Type
Test Prep
Book Title
Invitation to Public Speaking - National Geographic Edition 6th Edition
Authors
Cindy L. Griffin
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 1
1. The term given to a word or phrase spoken by a speaker is:
a.
language
b.
symbol
c.
referent
d.
reference
ANSWER:
b
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Easy
REFERENCES:
pg. 174
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language is ambiguous
2. While listening to a speaker describe his memory of a delicious dessert, Manda recalls the taste of the birthday cakes
her mother makes. This scenario is an example of which of the following?
a.
language
b.
symbol
c.
referent
d.
reference
ANSWER:
d
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 174
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language is ambiguous
3. The type of language applied to a speech amethyst rather than purple gemstones is called:
a.
concrete
b.
abstract
c.
metaphorical
d.
illustrative
ANSWER:
a
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 175
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language and culture
4. The figure of speech that attributes human characteristics to animals, objects, or concepts is called a(n):
a.
mixed metaphors
b.
cliché
c.
personification
d.
metaphor
ANSWER:
c
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
Page 3
a.
True
b.
False
ANSWER:
False
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Easy
REFERENCES:
pg. 176
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language and culture
9. Oral style reflects the written rather than the spoken word.
a.
True
b.
False
ANSWER:
False
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 181
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language and public speaking
10. “Our students are as bright as the sun,” is an example of a simile.
a.
True
b.
False
ANSWER:
True
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Hard
REFERENCES:
pg. 182
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language, imagery, and rhythm
11. Rhythm is something that is used in poetry, but public speakers do not necessarily need rhythm.
a.
True
b.
False
ANSWER:
False
POINTS:
1
DIFFICULTY:
Medium
REFERENCES:
pg. 184
NATIONAL STANDARDS:
United States - AACSB: Reflective Thinking - AACSB: Technology
TOPICS:
Language, imagery, and rhythm
12. ____________________ is a system of verbal or gestural symbols a community uses to communicate with one
another.
ANSWER:
Language
POINTS:
1
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:
Name:
Class:
Date:

Trusted by Thousands of
Students

Here are what students say about us.

Copyright ©2022 All rights reserved. | CoursePaper is not sponsored or endorsed by any college or university.